Održan sastanak Asocijacije u Beogradu

Sastanak Asocijacije komora jugoistočne evrope održan je 25. februara u Beogradu, na kome su učestvovali predstavnici komora iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne gore, Makedonije, Bugarske, Albanije i Kosova.

Na sastanku je napravljena retrospektiva dosadašnjeg rada Asocijacije i definisane aktivnosti za naredni period. Jedna od najznačajnijih jeste uvođenje novih farmaceutskih usluga i zajednički nastup u projektima koji su finansirani iz međunarodnih fondova, posebno u oblasti tretmana gojaznosti kod dece, a u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije. Takođe, planira se i zajednički nastup članica Asocijacije u pregovorima za pristup apoteka bazama podataka vezano za interakcije lekova.

Članice Asocijacije su razmenile značajne informacije vezano za postojeća zakonska rešanja koja regulišu apotekarskoj delatnost i dale punu podršku Farmaceutskoj komori Srbije u naporima za donošenje Zakona o apotekarskoj delatnosti.

Za novog presedavajućeg Asocijacije u narednom jednogodišnjem periodu izabrana je direktorka Farmaceutske komore Crne Gore Milijana Zugic.